Paczki świąteczne dla potrzebujących rodzin

Zbiórkę charytatywną dla potrzebujących rodzin możemy uznać za udaną! Dzięki pomocy indywidualnych osób udało nam się zebrać prawie 300 kg prezentów.

A poniżej przedstawiamy krótkie relacje z wręczania paczek świątecznych dla opisanych w artykule “Komu pomaga Fundacja Auxilia?” potrzebujących rodzin. Relacje złożyły osoby, które bezpośrednio kontaktowały się z danymi rodzinami i wręczały im przygotowane paczki.

Rodzina Domańskich

“Wręczenie prezentów dla rodziny Domańskich odbyło się w dniu 22.12. Rodzina została wcześniej powiadomiona. Na miejscu pojawiliśmy się krótko po 10 rano. Z racji ilości podarunków trzeba było kilka razy wracać do samochodu po duże i obfite paczki.”

Pani Janina

“Przygotowana paczka okazała się bardzo dużym zaskoczeniem. Pani Janina dziękowała za naprawdę wspaniały prezent.”

Pani Jadwiga

“Dla tej rodziny w sumie uzbierały się dwa całkiem spore pudła wypełnione słodyczami, artykułami spożywczymi, kosmetykami, chemią gospodarczą, odzieżą itp. Wręczenie paczek odbyło się w domu rodzinnym Pani Jadwigi, która po śmierci męża samotnie wychowuje piątkę dzieci. Najstarsze trzy córki są już poza domem. Pozostałe dzieci nadal są przy mamie. Pani Jadwiga jest przykładem kobiety niezwykle zaradnej, całym sercem oddanej dzieciom, dla których jest w stanie poświęcić wszystko. Jej niesamowita siła doprowadziła do tego, że z jednej skromnej pensji sekretarki w szkole, jest w stanie utrzymać tak liczną gromadę dzieci, które ambicję i pracowitość odziedziczyły po matce.

Rozmiar paczek bardzo zaskoczył Panią Jadwigę! Jej wzruszenie było bardzo autentyczne. W trakcie rozmowy nie raz łza kręciła się w oku Pani Jadwigi, a to na wspomnienie walki z powodzią, kiedy stracili dom lub kiedy wspominała zmarłego męża. Ze wzruszeniem opowiadała o swoich dzieciach, o ich wyborach, o tym jak wzajemnie się wspierają, jak walczą o siebie.”

Pani Agnieszka

“Paczka opakowana w papier świąteczny i potężny karton, trafiła do samotnej matki z dwójką dzieci w wieku 2 i 6 lat. Pani Agnieszka została sama po śmierci męża, który był jedynym żywicielem rodziny. Była bardzo zaskoczona, wzruszyła się do łez i dziękowała.”

Pani Wanda

“Nasza paczka została wysłana przesyłką kurierską bezpośrednio do pani Wandy jeszcze przed świętami. Podczas rozmowy telefonicznej powiedziała: Bardzo nam ta paczka pomogła. Dzieci były bardzo szczęśliwe. Zebranych artykułów starczy na długo.

Paczki świąteczne dla potrzebujących rodzin