Wesprzyj Amelkę w walce o zdrowie!

W czerwcu bieżącego roku doszło do nieszczęśliwego wypadku – mała Amelka weszła pod ruszający spod jej domu samochód. Kierowca nie miał szans zauważyć dziecka i dziewczynka została poważnie poszkodowana.

Mimo małej prędkości, z jaką poruszało się auto, mająca zaledwie półtora roku dziewczynka odniosła niezwykle poważne obrażenia: wielomiejscowe złamania twarzoczaszki, złamanie kości potylicznej, stłuczenie płuc, uraz wątroby, złamanie kości biodrowej z przemieszeniem oraz wstrząśnienie rdzenia.

W efekcie wypadku i doznanych obrażeń ciała dziewczynka straciła także czucie w nóżkach.

Walczymy o zdrowie Amelki

Walka o zdrowie Amelki wciąż trwa. Leczenie i dojazdy do placówek medycznych są bardzo kosztowne, przekracza to możliwości finansowe rodziców.

Wsparcie dla AmelkiDziewczynka przed wypadkiem była bardzo wesołym, żywym i ciekawym świata dzieckiem. Dzisiaj Amelka nie może się poruszać, a jej życie toczy się w szpitalach. Rozpoczęliśmy zbiórkę środków dla Amelki, aby pomóc jej wrócić do zdrowia i pełnej sprawności.

Prosimy o pomoc dla półtorarocznej Amelki – każda kwota ma znaczenie. Wspólnymi siłami przywróćmy uśmiech dziecka.

1. Wpłata przez Siepomaga.pl

Specjalnie dla Amelki uruchomiliśmy zbiórkę na portalu Siepomaga.pl:

Pomóż Amelce stanąć na własnych nóżkach

Portal Siepomaga.pl bardzo dokładnie weryfikuje wiarygodność ogłaszanej zbiórki. Istnieje konieczność przesłania odpowiedniej dokumentacji potwierdzającej m.in. opisane w konkretnej zrzutce obrażenia ciała podopiecznego. Dlatego, jeśli ktoś woli taką formę płatności i potwierdzenia autentyczności podanych informacji, to dajemy taką możliwość.

Zachęcamy do udostępniania w/w zbiórki na Waszych profilach społecznościowych.

2. Wpłata bezpośrednio na konto Fundacji Auxilia

Darowiznę na rzecz Amelki prosimy przekazywać przelewem tradycyjnym.

Numer konta FUNDACJI AUXILIA:
BZ WBK 33 1090 2590 0000 0001 3604 2000

z dopiskiem: Dla Amelki

Jeżeli chcesz pomóc w inny sposób napisz do nas:
info@fundacja-auxilia.pl

Wesprzyj Amelkę w walce o zdrowie!