Wolontariusz lubiący pisać, do zadań związanych z komunikacją

Poszukiwany Wolontariusz ds. komunikacji i promocji

Opis:

Fundacja Auxilia wspiera osoby, które w wyniku nagłych i niespodziewanych zdarzeń losowych doznały znacznego uszczerbku na zdrowiu i wymagają opieki, wsparcia oraz pomocy w leczeniu bądź rehabilitacji. Dajemy nadzieję pokrzywdzonym i pomagamy żyć dalej. Dla naszych Podopiecznych zebraliśmy już 1 mln zł!

Współpraca z Fundacją Auxilią wiąże się konkretnymi korzyściami dla Wolontariusza.

Korzyści:

• Ogromna satysfakcja i poczucie dobrze spędzonego czasu – na pomaganiu innym.
  • Zaświadczenie o współpracy – pozytywna opinia mogąca się przełożyć na Twoją dalszą karierę.
  • Współpraca z Organizacją Pożytku Publicznego.
  • Możliwość rozwoju zawodowego i pozyskania doświadczenia.
  • Pewność zwiększenia swoich kompetencji.
  • Nauka nowych umiejętności.
  • Możliwość zapoznania się ze specyfiką funkcjonowania takiej organizacji, jak fundacja.

Kogo szukamy?

Poszukujemy rzetelnego Wolontariusza do pomocy w obowiązkach fundacyjnych. Zajęcie jest o tyle ciekawe, że zakres realizowanych zadań może się zmienić w zależności od potrzeb danej chwili. Niemniej, przede wszystkim w obszar obowiązków Wolontariusza wchodzić będą:

1. Opisy sytuacji poszkodowanych na stronę internetową Fundacji lub zbiórkę.
  2. Telefoniczne kontakty z poszkodowanymi lub ich opiekunami (zebranie informacji).
  3. Akcje PR.
  4. Działania w mediach społecznościowych.
  5. Prace administracyjne (dokumentacja).
  6. Inne metody promocji zbiórek dla Podopiecznych.

Uwaga:

Szukamy jednej solidnej osoby, która będzie chciała się związać z Fundacją na nieco dłuższy okres (np. rok). Stąd zapewniamy stały kontakt, opiekę i wsparcie dla podejmowanych działań.

Czego oczekujemy:

• Empatii.
  • Umiejętność pisania, tzw. lekkie pióro.
  • Dobrej znajomości social mediów.
  • Chęci samorozwoju i uczenia się.
  • Aktywności, optymizmu, zaangażowania.

Nie przejmuj się, jeśli czego nie potrafisz, współpraca z Fundacją pomoże Tobie w zdobyciu praktycznych umiejętności.

We współpracy z Wolontariuszem stosujemy rozszerzoną zasadę Win-To-Win. Dlaczego rozszerzoną? Win to Win zakłada korzyści dla obu stron współpracy. W naszym wypadku wygrywają 3 strony – Podopieczny – Wolontariusz – Fundacja. Dzięki wspólnemu działaniu Wolontariusza i Fundacji jesteśmy w stanie bardziej pomóc naszym Podopiecznym, a to – naszym zdaniem – jest najważniejsze.

Napisz do nas!

Zainteresowana / -y? Skontaktuj się z nami. Wyślij swoje CV. Napisz na kilka zdań o sobie i dlaczego TY?

Pisz bezpośrednio na adres mailowy: info@fundacja-auxilia.pl lub skontaktuj się poprzez poniższy formularz.

Wypełnij formularz

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundacja Auxilia (ul. Zaolziańska 4, 53-334 Wrocław) celem udzielenia odpowiedzi na zapytanie przesłane przeze mnie poprzez formularz.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Fundacja Auxilia (ul. Zaolziańska 4, 53-334 Wrocław) w celach marketingowych związanych z przygotowaniem i przekazaniem oferty Fundacji Auxilia w zgodzie z Polityką Prywatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowej dotyczącej usług Fundacja Auxilia (ul. Zaolziańska 4, 53-334 Wrocław) za pomocą środków komunikacji elektronicznej, zgodnie z Polityką Prywatności. W celu przesłania informacji handlowej udostępniam wskazany powyżej e-mail i telefon.